Back to Top

Gevelreiniging

Wat is gevelreiniging?

Gevelreiniging is het reinigen van de gevel van een huis of pand. Door de tijd heen worden gevels zodanig vervuild, zodat het nodig is om deze te laten reinigen. Meergevel heeft al 25 jaar lang ervaring het reinigen van huizen.

 

Waarom laten reinigen?

Een nieuw gevel is in het begin mooi en schoon. Door weersomstandigheden zoals de zon, regen en vorst wordt deze aangetast en vervuild. Mos en alg hechten zich makkelijk aan de muur, waardoor deze er al snel vervuild eruitziet. Door gevelreiniging worden uw gevels grondig schoongemaakt en wordt het vuil verwijdert. Hierdoor ziet dit er na de behandeling weer als nieuw uit. Hierna is het aan te raden om uw muren te laten impregneren, omdat uw gevel dan beschermt is en langer schoon blijft.

 

Verschillende soorten

Er zijn verschillende manieren om uw gevels te laten reinigingen. Dit kan door middel van stoomreiniging of zandstralen.

Bij stoomreiniging wordt u buitenmuur schoongemaakt door middel van heet water. Door met heet water onder druk de gevel af te spuiten, wordt lichte vervuiling makkelijk verwijdert. Stoomreiniging werkt het beste bij lichte vervuiling en is milieuvriendelijk. Dit wordt ook vaak gebruikt om graffiti te verwijderen.

Als u gevels erg vervuild zijn, is het aan te raden om deze te laten zandstralen. Hierbij wordt de buitenmuur op een milieuvriendelijke manier schoongemaakt door middel van water en zand. De muren wordt bij zandstralen als het ware geschuurd, waardoor ook zware vervuiling makkelijk is te verwijderen.

Een andere vorm van gevelreiniging is chemische reiniging. Aangezien chemische reiniging zeer onvriendelijk voor het milieu is, doen wij niet aan deze vorm van reiniging.

 

Advies

Elke buitenmuur is uniek en vereist daarom een andere behandeling. Daarom geven wij u graag advies welke reinigingsmethode het beste is voor uw huis en welke reinigingsmethode het beste resultaat geeft.

 

Vragen of vrijblijvende offerte

Voor vragen of een vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen.