Back to Top

Knipvoegen

Wat is dit?

Een knipvoeg is een voeg die een paar millimeter buiten de steen uitsteekt. Dit laat een gevel er zeer statig uitzien. Deze is vergelijkbaar met de snijvoeg. Het enigste verschil is dat de snijvoeg gelijk loopt met de stenen in tegenstelling tot de knipvoeg die lichtelijk uitsteekt. Deze wordt vooral gebruikt in oude panden, gebouwen en monumenten. Het aanbrengen van deze voeg is zeer specialistisch werk en er zijn maar weinigen die zich deze kunst eigen hebben gemaakt. Meergevel heeft hier een opleiding voor gevolgd en is gecertificeerd knip- en snijvoeger.

 

Waarom?

Veel oude panden, gebouwen en monumenten hadden van een oorsprong deze voeg in de gevel. Eens in de zoveel tijd moet de oude voeg eruit worden gehaald, omdat deze na verloop van tijd kapot gaan en problemen kunnen veroorzaken. Er zal opnieuw een knipvoeg in de buitenmuur moeten worden gezet, omdat dit het beste bij het pand past. Dit geeft het pand namelijk een mooie en statige uitstraling. Ook in nieuwbouw in oude stijl kan deze stijl van voegwerk worden aangebracht.

 

Prijzen

De prijs van knipvoegen ligt een stuk hoger dan de prijs van gewoon voegen. Dit komt omdat het aanbrengen ervan veel meer tijd in beslag neemt. Ook is het gespecialiseerd werk en zijn er maar weinigen die dit kunnen. Meergevel is gecertifeerd knip- en snijvoeger, waardoor u er zeker van kunt zijn dat het werk professioneel gebeurt.

 

Advies

Wij geven uw graag advies over het aanbrengen ervan in uw gevels. Door onze ervaring weten wij precies of deze voeg het beste bij uw gevel past. Ook over het kleurgebruik van het voegwerk adviseren wij u graag.

 

Vragen of vrijblijvende offerte

Voor vragen of een vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen.