Back to Top

Voegen

Wat is dit?

Voegen zijn ruimtes tussen stenen in de gevel. Deze zorgen voor een verbinding tussen de stenen en houden de buitenmuur waterdicht.

 

Waarom?

Een gevel bestaat voor een groot gedeelte uit voegen. Door weersomstandigheden wordt dit door de jaren heen aangetast. Op een gegeven moment is het voegwerk in een zodanig slechte staat dat er problemen uit voortkomen. De kapotte voegen kunnen dan lekkage of vochtdoorslag veroorzaken. Ook kan het vorstschade veroorzaken, waardoor ook stenen kapot gaan. Het is daarom van belang om deze op tijd te vervangen door nieuw voegwerk.

 

Hoe werkt het?

Voordat er kan worden gevoegd, moeten eerst de oude voegen worden verwijderd. Dit gebeurt door middel van stofvrij uitslijpen of door het uithakken van het voegwerk. Na het verwijderen van het oude voegwerk, kunnen de nieuwe voegen in de buitenmuur worden aangebracht. Voordat de hele gevel wordt gevoegd, wordt er eerst een proefstukje gezet. Hiermee kunt u bekijken hoe de kleur eruit komt te zien.

 

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten voeg. Zo is er onder andere de verdiepte en platvolle voeg. Andere soorten zijn de knipvoeg, snijvoeg en daggestreep. Deze drie worden het meest gebruikt voor monumentale panden.

 

Advies

Wij hebben al 25 jaar lang ervaring hiermee. Zo weten precies wij welke voeg en welke kleur het beste bij uw gevels passen. Wij geven u daarom graag advies om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.

 

Vragen of vrijblijvende offerte

Voor vragen of een vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen.