Back to Top

Gevelrestauratie

Wat is dit?

Gevelrestauratie is het restaureren van oude panden. Hierbij gaat het meestal om huizen die zo oud zijn dat ze onder de monumenten vallen. Je zou het kunnen omschrijven als ‘het terug brengen van een huis in oude staat’. Het bestaat uit het stofvrij uitslijpen, repareren, reinigen en voegen van een pand.

 

Waarom uw gevels laten restaureren?

Oud gebouwen en huizen werden gebouwd om pracht en praal uit te stralen. Door de jaren heen zijn sommige panden en gebouwen in vervallen toestand geraakt. Een complete restauratie van de gevels herstelt het huis in zijn oude en glorieuze staat.

 

Gespecialiseerd

Het is een vak waarvoor veel kennis nodig is. Kenmerkend voor de gevelrestauratie zijn de verschillende voegen. Voegen zoals de knipvoeg, snijvoeg en daggestreep vereisen de nodige kennis voor een goed resultaat. Ook voor het repareren en reinigen van een oude woning is kennis nodig om deze in originele staat terug te krijgen.

 

Meergevel heeft die kennis in huis en is gespecialiseerd in gevelrestauratie. Wij zijn gecertificeerd knip- en snijvoeger en hebben jarenlange ervaring op dit gebied. Wij weten precies welke voeg het beste bij uw woning past, op welke manier wij schade moeten repareren en op welke manier wij uw pand moeten reinigen.

 

Elk pand is anders en vereist een andere behandeling. Vooraf wordt besloten op welke manier het pand het beste gerestaureerd kan worden. De materialen worden elke keer opnieuw zorgvuldig samengesteld om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.

 

Advies

Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van gevelrestauratie en geven u daarom graag advies over het restaureren van uw huis. Sommige huizen of gebouwen hebben een complete restauratie nodig. Andere panden hebben slechts een gedeeltelijke restauratie nodig. Wij adviseren u graag om zo tot een uitstekend resultaat te komen.

 

Vragen of vrijblijvende offerte

Voor vragen of een vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen.