Back to Top

Snijvoegen

Wat is dit?

Een snijvoeg is een voeg waarvan de kanten worden afgesneden. Hierdoor krijgt een pand een bijzonder statig uiterlijk. Deze is te vergelijken met de knipvoeg. Bij beide wordt de zijkant afgesneden. Het enigste verschil is dat die lichtelijk uitsteekt en de snijvoeg niet. Deze wordt vooral gebruikt in oude panden en monumenten. Tegenwoordig wordt de snijvoeg ook wel aangebracht in nieuwe huizen die in oude stijl zijn gebouwd. Het aanbrengen van dit voegwerk is zeer specialistisch werk. Meergevel heeft een opleiding gevolgd en is gecertificeerd knip- en snijvoeger.

 

Waarom?

Deze is in veel oude gebouwen en monumenten de originele voeg. Na een aantal jaren is de voeg aan vervang toe, omdat dit na lange tijd kapot gaan. Het beste is dan om er weer dezelfde voeg in te zetten, omdat dit het beste bij de gevel past. Dit voegwerk zorgt ervoor dat het pand zijn originele en statige uiterlijk behoudt.

 

Prijzen

De prijs van snijvoegen ligt een stuk hoger dan de prijs van normaal voegwerk, omdat in het aanbrengen ervan veel meer tijd gaat zitten. Ook is het specialistisch werk dat maar door een beperkt aantal vakmensen wordt beheerst. Meergevel is gecertificeerd knip- en snijvoeger en weet elke klus tot een goed resultaat te brengen.

 

Advies

Over het aanbrengen ervan geven wij u graag advies. Door onze ervaring weten wij of deze voeg het beste bij uw huis past. Wij adviseren u ook graag over het kleurgebruik.

 

Vragen of vrijblijvende offerte

Voor vragen of een vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen.